Ons doel

Wij vinden het belangrijk om duurzaam te leven, maar wel met comfort. Uiteindelijk willen wij De Oosterweide dan ook 100% energieneutraal gaan exploiteren. Bij al onze inkopen en het aangaan van contracten weegt duurzaamheid dan ook zwaar mee. Onze verbruikte energie betrekken wij van energiecoöperatie Energie van ons. Wij genieten ervan om zoveel mogelijk onbewerkt voedsel te eten. Daarom kiezen we voor lokale producten, verbouwen we eten in onze eigen moestuin of kopen we biologisch producten en eten we dus zoveel mogelijk met de jaargetijden mee. Vlees wordt er zo nu en dan gegeten en ook dan kiezen we bewust voor lokaal vlees of biologisch vlees.

 

Al onze nieuwe projecten zullen dan ook energieneutraal en gasloos worden uitgevoerd. Een concreet voorbeeld is het privésanitair. Deze units zijn oost-west gesitueerd en gemaakt op maat van pv-panelen. Ze wekken dan voldoende stroom op om de unit te verwarmen en uiteindelijk comfortabel te kunnen douchen. De doelstelling is de duurzaamste camping van Drenthe te worden. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen. Tot ziens op camping De Oosterweide!

 

Duurzame investeringen:

april 2022: ingebruikname van 191 PV-panelen (75kWp) op de diverse daken van De Oosterweide. Deze zijn oost / west georiënteerd voor optimale spreiding in gebruik.

Mei 2022: ingebruikname van 6 stuks 22 kW Smappee autolaadpalen dus nu kun je met je EV op vakantie naar De Oosterweide!

Juli 2022: de gaskookplaten van de groepsaccommodatie vervangen voor inductiekookplaten. Koken op zonnestroom, daar word je toch blij van!