Omgeving

Pesse

Pesse is een esdorp en ligt op steenworp afstand van Hoogeveen. In Pesse zijn een aantal voorzieningen, zoals een drietal eetgelegenheden en een supermarkt.

Natuur

Rondom Pesse kun je volop genieten van de natuur. Wat te denken van het Nuilerveld of het Dwingelderveld? Beide op loop- of fietsafstand van camping De Oosterweide. Maar ook kun je genieten van de vele, mooie dorpen in de omgeving, zoals Ruinen en Dwingeloo.


Geschiedenis


Pesse is vooral bekend vanwege de boot van Pesse, de oudste boot ter wereld die in 1955 is opgegraven bij de aanleg van de A28. Deze boot is te bezichtigen in het Drents Museum in Assen. Bij de opgravingen zijn ook resten naar boven gekomen van een neolithisch grafveld. Van dit prehistorische verleden van Pesse is buiten het dorp nog iets te zien: ten westen van de Boerenveenscheplassen een nog een grafheuvel uit de ijzertijd. De grafheuvel is op loopafstand van De Oosterweide, je vindt de grafheuvel aan de Oostering.

 

Pesse is omgeven door mooie natuur en kenmerkende Drentse dorpen. In de omgeving is van alles te doen voor zowel jong als oud. In het menu onder ' eropuit'  vind je alvast een aantal tips, maar je kunt ons natuurlijk ook vragen naar leuke uitjes in de omgeving.

 

klik hier voor een film over Pesse