SVR camping Drenthe

SVR camping in Drenthe

SVR camping Drenthe

De Oosterweide is een SVR-camping in Drenthe die met trots het SVR-logo draagt.

 

De Oosterweide is parkachtig aangelegd door slingerende hagen en een grote diversiteit aan bomen, struiken en planten. De camping bestaat uit 40 plekken van minimaal 150 m2. 

Er zijn 28 reguliere plekken, 4 plekken met privésanitair en de boomgaard met 8 plekken. Voor het laatste geldt: vrijheid, blijheid. Op het veld is één stroomaansluiting en de plekken zijn daar niet genummerd dus een plek kan vrij gekozen worden. 


We houden van de natuur, maar ook van comfort en we willen ook dat onze gasten hierin niet hoeven in te leveren. Dus er kan gedoucht worden zonder muntjes en de temperatuur van het water kan zelf geregeld worden. De toiletten zijn sinds dit jaar gescheiden van de douches en de wastafels. Het sanitair bestaat nu uit 5 toiletten, 1 urinoir, 4 douches en 3 ruimtes met wastafels. In een aparte ruimte is een plek voor de afwas. Aan de achterzijde van het sanitair is een aparte plek om het chemisch toilet te legen. Ook kunnen hier gelijk de handen gewassen worden met zeep bij een aparte wasbak.

 

Een kleinschalige camping dus met een perfecte ligging dicht bij Nationaal park Dwingelderveld, het Nuilerveld, maar ook het Mantingerveld ligt op fietsafstand. Genoeg mooie natuur rondom De Oosterweide. Tevens is de gemoedelijkheid van het platteland nog te ervaren in onze omgeving. 

 

Op De Oosterweide hebben we gekozen voor veel verschillende boomsoorten en in de boomgaard staan alleen maar fruitbomen. Verder is er op de camping plek voor bloemenweides/bloemstroken. Ook laten de vogels graag van zich horen. Er zijn veel verschillende vogelsoorten te ontdekken op het terrein. Wakker worden van vogelgezang of het getik van de specht.

Natuur en comfort


Bourgondisch genieten

Omdat we zelf culinair en bourgondisch zijn ingesteld, organiseren we af en toe een gezellig samenzijn. Dat varieert van een pizza-avond, barbecueavond tot wijn- en bierproeverijen. Het vlees voor de barbecue wordt geleverd door onze buren. Zij houden Blonde d’Aquitaine koeien. Onze andere buurman brouwt zelf bier en kan vol enthousiasme vertellen over het proces en de verschillende soorten bieren die er zijn. In Tiendeveen ligt wijngaard W’ijn Gaard Op Tiendeveen. Zij verzorgen graag een wijnproeverij op ons terrein. En de pizza’s? Het deeg en de pizza’s maken we zelf!

 


De Oosterweide is een goede uitvalsbasis voor wandelen en fietsen. Op onze camping hangt een overzichtskaart van de regio met de fietsknooppunten, maar we adviseren onze gasten ook zelf graag over mooie plekjes in de omgeving. Hierbij valt te denken aan het Dwingelderveld, het Nuilerveld, Terhorsterzand, het Mantingerveld, het Kremboongbos en natuurlijk de Col du VAM. Het is echt de moeite waard de col te bezoeken. Voor uitdaging kan de col beklommen worden, zowel lopend als fietsend, maar ook het lager gelegen deel is de moeite waard. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting. De natuur is er prachtig en er zijn mooie wandelpaden te vinden. Er kan ook gemountainbiked worden op de Col du VAM. In het bos ligt een mooie singletrack en voor meer uitdaging kunnen de schelpenpaden op de col zelf bedwongen worden.

 

Wandelen en fietsen


Dorpen in de omgeving

In de omgeving zijn nog genoeg authentieke dorpen te vinden: Ruinen, Gees, Orvelte, Echten en Meppen. Allemaal een bezoekje waard. Proef de sfeer en breng tevens een bezoekje aan musea of een gezellig cafeetje/terras.

 

Of je nu met pensioen bent en geniet van alle vrije tijd die je nu hebt, je avontuurlijk ingesteld bent en er graag op uit wil met de benenwagen of per fiets, of je bent op zoek naar rust en ruimte en wilt even loskomen van het drukke dagelijkse leven, bij ons ben je aan het juiste adres.

 

Kom bij ons genieten van het buitenleven en ervaar alles wat je van een SVR-camping mag verwachten. Ontdek de SVR-camping De Oosterweide in Drenthe!Ervaring van onze bezoekers

 Frans Edelijn

Deze camping biedt alles wat je nodig hebt. Dit komt onder andere door de mooie plekken, het schone sanitair, de bijzondere inrichting en uiteraard de prachtige omgeving. De reden dat wij voor De Oosterweide kiezen is omdat de eigenaren heel vriendelijk en gastvrij zijn en overal mee willen helpen, dat enthousiasme brengen ze goed over naar de camping. Ze doen echt heel hard hun best om het verblijf naar je zin te maken, waardoor een verblijf bij De Oosterweide erg prettig is.

 

Hélène van der ven

De Oosterweide biedt mooie en ruime plaatsen die speels zijn aangelegd. Waar je bij andere campings op een rijtje staat sta je hier speels opgesteld. De rust hier fantastisch! Bovendien is het sanitair mooi en schoon.