Toerfiets

Vanaf De Oosterweide stap je zo op de fiets en kun je direct starten met het volgen van de fietsknooppuntenroute. Het eerste bord staat op 500 meter van De Oosterweide. Verbind de knooppunten en ontdek op deze manier alles wat de omgeving te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld het Dwingelderveld of de mooie Drentse dorpen Ruinen en Dwingeloo. Onderweg kom je genoeg gelegenheden tegen waar je de innerlijke mens kunt verzorgen.

 

Racefiets

De omgeving biedt genoeg moois om te ontdekken per racefiets. Om de hoek ligt bijvoorbeeld het dak van Drenthe, Col du VAM. Dit jaar nog de plek van het NK wielrennen en dat zal het ook weer zijn in 2021. Bedwing de col via asfalt en voor meer uitdaging kan de kasseienstrook gekozen worden. 

 

Mountainbike

Langs De Oosterweide ligt de verbindingsroute tussen de route van Ruinen en Sleen. Onderweg op deze route kom je eerst langs de atb-route van de VAM-bult en kun je daarna via Westerbork doorfietsen naar Sleen.

Of wat te denken van de combinatie van drie routes direct vanaf De Oosterweide: de route van Ruinen, Dwingeloo en VAM zijn goed te combineren en leveren 70 km mountainbikeplezier op.

Ook is Dwingeloo te combineren met Diever of Havelte. Kortom, genoeg mogelijkheden.